SELAMAT DATANG KE JKKK KAMPUNG BATANG ROKAN, 73200 GEMENCHEH, NEGERI SEMBILAN.....PELANCARAN BLOG KG BTG ROKAN PADA 15 JUN 2009...

Selasa, Jun 30, 2009

Pemuda Tanam Bungo Di Masjid

Sumbangan 3 bunga Bonzai dari Saudara Nasaruddin kepada Pihak Masjid Kg Btg Rokan pada pertengahan bulan jun. Pihak pemuda Kg telah bersama memindahkan bunga dari perkarangan rumah saudara Nasaruddin untuk di pindahkan ke Masjid.

Hj Ali juga tidak ketinggalan menyumbang sebuah lori sementara untuk di gunakan masa pemindahan tu. Timo kacih yo.( puyau tongah fikir ), ni kok tanam kek gumah den laie elok ni, x pun lotak sebolah pelamin den sok. pehhh. lawa siott...
puyau : apoo tengok yo dari tadi, copek laa.. kang den nak poi ngupik. ambik yo semuo ee ni, sewo lori nak yo kiro ni..

gg dan firdaus..

Firdaus : ponek e lak aiii. godang bungo ee, sakit pinggang den aa.

gg : jom kito blah, kang ayie suruh tanam kang.


Pada 28 jun 2009 hari ahad, jam 4 ptg, pemuda Kg di paksa dengan kejam menanam bunga di perkarangan masjid, namun dengan semangat yang ilang dan lomah, menyebabkan pemuda-pemuda ni dtg kul 5.30 ptg. Tp walau dipaksa mcm mano pun, semua ee berjalan dgn lancar. Paksaan membuahkan hasil walaupun Tuan Imam @ busu somah tidak bersamo pada waktu tu


Tigo hero ni dah 1 jam gali lubang, tp bukan gali tanah. Gupo ee gali batu konkrit.


ciput, abdul sufian manaf dan dak adik

tengok budak ciput ni, semuo ee dio nak buek.. gajin bebona.


yang belakang tu cepui. Datang tengok je..


apo pandang-pandang... tolong la woi.. den sengkeh palo tu kang kok bedorai...

tu dio ketuo kampung kito. last minit datang, kiro upacaro perasmian penutup la tu.Walau mcm mano pun ketuo kg ni kiro hebat laa. Lopeh yo motong toruih datang.

Alhamdulillah. Solosai masalah den. den dak poi main bola plak ni. karang kok macam2 suruh ee.
Warga Pemuda dan Tok Ketuo ( tok din ) mengucapkan ribuan Terima Kasih pado saudara Nasaruddin B Mahmud atas sumbangan 3 pokok bunga bonzai yang di import dari utara tanah air kato ee. Masjid pun dah besori dek bungo tu. Bungo yang di heboh-hebohan dek budak ni hargo ee RM350. sepokok. Tp Den tak tau la do.


Dan terimo kasih gak pado semuo yang terlibat secara langsung atau x dalam program realiti ni. Harap Imam Masjid lebar sonyum ee tengok bunga dah di tanam.


Orang Kuek maso kejadian iolah : Ciput, Pian, Muhairul, Cepui, Puyau, Izudin,Ayie dan Cik Din

3 ulasan:

  1. awek takdo.. tu yang diorang maleh semacam tu..

    BalasPadam
  2. Yoo..apa yang penting kerjasama!!!http://sk-rokan.blogspot.com

    BalasPadam
  3. patut eee panggil la artis ko buek gotong royong ni. baru la ghamai orang datang orang kampung sobolah pun kompem datang. pagi tu sobolom aktiviti meng'upgrate' halaman masjid kito ni buek aktiviti senam ramai ramai baru la diorang ni semangat waja menanam pokok². lebih hensem lagi kalau diorang bergambar.

    BalasPadam