SELAMAT DATANG KE JKKK KAMPUNG BATANG ROKAN, 73200 GEMENCHEH, NEGERI SEMBILAN.....PELANCARAN BLOG KG BTG ROKAN PADA 15 JUN 2009...

Rabu, September 09, 2009

PULANGLAH WAHAI ANAK PERANTAU


Selamat Hari Raya Aidilfitri


Warga kampung mengambil Kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri tahun 2009 bersamaan 1430 Hijrah, Dan kesempatan ini juga Warga kampung mewakili semua pihak dalam kampung memohon Maaf andai tanpa disedari adanya kesilapan text mahupun percakapan.

Salah silap yang tidak tersengaja ini melambangkan kelemahan kita sebagai hamba Nya. Tiada rasanya akan membangga diri mahupun sombong dan bongkak, namun kita di lahirkan seadanya.

Warga kampung menyeru kepada semua anak2 Kampung Batang Rokan agar pulanglah ke Kampung halaman ( Begayoo laa kek kampung taun ni ).. kok lobih ulur ulur laaa.

Dengan harapan, Berhati2 lah ketika memandu semasa dalam perjalanan balik kampung, Yang penting Selamat Tibanya dan Ingat Lah Orang Tersayang.
DI LARANG BAWA BALIK MERCUN, PIHAK JKKK AKAN TANGKAP ANDA.................Nikmatilah Juadah Ketupat ni nanti.Lomang Tongah Jorang. Sabar yooo

Gondang Ayam ni dah siap aaa...

meh la makan.

sobolum makan jangan lupo baco Bismillah...

3 ulasan:

 1. balik totap balik... tapi bilo tang nak ulur duit rayo tu yang lomah skit tu.. hehehee

  BalasPadam
 2. satu duo tigo ompek,
  limo onam tujuh lapan,
  baliklah ghoyo kalau dapek,
  satu kampung menunggu sakan.

  yahoooo...!!!
  ghayo....!

  BalasPadam
 3. satu kampung menungggu sakan,
  balik kg dengan rakan-rakan,
  nak rayo ni jangan la joli sakan,
  kok telangkup muko kek papan..

  BalasPadam